Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde, geçirdiği trafik kazası sonrası yürüme engelli olan 21 yaşındaki Yener Er, 3 aydır yapmaya başladığı halter sporu sayesinde yaşama yeniden tutundu.

Kdz. Ereğli ilçesinde 2013 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısını kullanamayan 21 yaşındaki Yener Er, halter sporu sayesinde yaşama yeniden tutunduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde başlattığı ‘Antrenörler Engelleri Aşıyor’ projesi kapsamında Türkiye Şampiyonası’na katılarak Zonguldak’ı temsil etmek istediğini belirten Er, diğer engelli insanların da spor yapmalarını ve hayata küsmemelerini tavsiye etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Hastanesi Araştırma Hastanesi’nde 5 ay tedavi gördüğünü orada tanıştığı engelli arkadaşının tavsiyesi ile halter sporunu yapmaya karar verdiğini kaydeden Er, halter sporu çalışmalarına da Temmuz ayından itibaren başladığını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kdz. Ereğli Spor Salonu’nda antrenörü Yakup Kaçmaz ile birlikte çalışarak şampiyonaya hazırlanan Yener Er, spor yapmanın kendisini çok iyi hissettiğini ve sporun çok yararları olduğuna belirterek, “2013 yılında geçirdiğim trafik kazası sonrası bana omurilik zedelenmesi teşhisi konuldu. 5 ay Zonguldak Araştırma Hastanesinde tedavi gördüm. Hastanede yattığım zamanda benim gibi engelli olan bir arkadaşla tanıştım. Arkadaşım bana Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde halter branşı açıldığını söyledi.Onun sayesinde Yakup hocamı tanıdım, bana çok yardımcı oldu. Onun sayesinde hayata küsmedim. Spora devam etmek istiyorum, Türkiye şampiyonasına katılacağız. Buraya ilk geldiğimde kolumu ve belimi kullanamıyordum. Spor sayesinde bünyemi çok rahat kullanabilecek duruma geldim. Diğer engelli arkadaşlarımızın spora başlamalarını tavsiye ediyorum. Sporun çok katkısı olacağına eminim, hayata küsmesinler” dedi.

Öncelikli hedefinin Türkiye Şampiyonası’na katılmak olduğunu ifade eden Er, “Toplamda 50 kilogram kaldırabiliyorum. Ancak toplamdaki hedefim 110 ile 120 kilogramı kaldırmak, aynı zamanda evimde de çalışmalarımı sürdürüyorum. Ev ve spor salonunda haftada toplam 5 gün çalışıyorum” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde 6 yıldır güreş ve halter antrenörlüğü yapan Yakup Kaçmaz da, Yener Er ile birlikte 3 engelli sporcu ile çalıştıklarını söyledi

Yener Er’i Paralimpik Oyunları’na hazırladığını da belirten Kaçmaz, "Spor Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde başlattığı ‘Antrenörler Engelleri Aşıyor’ projesi ile Yener arkadaşımızla tanıştık. Temmuz ayında, İl Spor Merkezleri kapsamında başladık ve sporcu arkadaşlarımızın ilgisi ile bu projeyi devam ettiriyoruz. Yener’in ilk başta geldiğinde, belden yukarısı ile de ilgili bir takım problemleri vardı, onları çözdük. Şu an hedefimiz, bağımsız olarak onun hayata tutunabilmesi ve Paralimpik Oyunları’na hazırlamamızdır. Yener’le birlikte toplamda 3 kişiyiz. 3 sporcum da engelli ve bu anlamda hizmet edeceğiz. Bu ortamı bize sağlayan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ve arkadaşımızın ulaşımını sağlayan Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” dedi.

Yener Er’in babası Mustafa Er ise, oğluna destek olmak için elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Oğlumu salona getirip-götürürken sağolsun belediye başkanımız araç gönderiyor. Oğlumla gurur duyuyorum, hayata küsmedi, hayata devam ediyor. Hiçbir sıkıntısı yok” diye konuştu.