Trafiğe kapalı olan Bartın Amasra tünel bağlantı yolunda 3 gün önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden lise son sınıf öğrencisi Onur Toprakdelen’in arkadaşları, kazanın meydana geldiği yolun girişinde eylem yaptı.

Bartın’da, trafiğe kapalı Amasra Tüneli bağlantı yolu girişinden üç yüz metre ileride yoldan karşıya geçerken kapatmak amacı ile kullanılan vincin demir koluna çarpması sonucu meydana gelen kazada 18 yaşındaki Onur Toprakdelen hayatını kaybetti, üç kişi de ağır yaralandı.

KAZA OLAN YOLUN GİRİŞİNDE İNSAN ZİNCİRİ YAPTILAR

Onur’un arkadaşları akşam saatlerinde kazanın olduğu tünel bağlantı yolu girişine geldi. Onur’un arkadaşları, trafik kazası nedeniyle bir arkadaşlarının öldüğünü üç arkadaşlarının da ağır şekilde yaralandığını söyleyerek kendilerine destek olmalarını istedi. Ardından eyleme katılan öğrenciler trafiğe kapalı olan tünel yolunun önünde insandan zincir oluşturarak, yolun vinçle değil bu şekilde kapatılır diyerek tepkilerini gösterdi.

Onur Toprakdelen’in Amasra’dan ziyarete geldiğini ifade eden arkadaşları, “Onur kazadan beş dakika önce bizimle beraberdi. Yanımızdan ayrıldı, beş dakika sonra kaza olduğunu öğrendik. Kaza sonrası herkes bilmeden yorumlar yaptı, alkollü oldukları söylendi. Barikatta bulunan zinciri kırarak içeri girdikleri söylendi. Onur hayatı boyunca ağzına içki sürmedi. Bu yolun girişinde yerde duran zinciri onların kırdıkları iddia edildi. Ancak biz, çoğumuz Bartın’a giderken buradan geçiyoruz. Bu zincir her zaman yerde duruyor. Tüneli yapan firmanın araçları buradan giriş çıkış yapıyor. Onun için zincir gerili değildi” diye tepki gösterdiler. Gurup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.