KARAMAN (AA) - Mersin-Adana Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemini (HGS) 3 kez ihlal ettiği gerekçesiyle tarlada kullandığı traktörüne 434 lira para cezası gönderilen aracın sürücüsü olayın şaşkınlığını yaşıyor.

Karaman'da yaşayan Mustafa Ercan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliği'nden gelen ceza tebligatında, kendisinin geçen yıl 28 Eylül, 27 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde Mersin-Adana Otoyolu'ndaki otoban girişinde yer alan HGS sistemini üç kez ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesildiği belirtildi.

Durum karşısında şaşkınlık yaşayan Ercan, yetkilileri arayarak yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istediğini söyledi.

Gelen belgeye göre 434 lira 50 kuruş ödemesi gerektiğini belirten Ercan, şunları kaydetti:

"Plaka 1967 model traktöre ait. Traktörüm bırakın Adana'ya Mersin'e gitmeyi Karaman'dan hiç çıkmadı. Evrak geldiğinde traktöre ceza yazıldığını görünce çok şaşırdım. Yetkilileri arayarak durumu anlattım. Yetkililer dilekçe yazarak itiraz edebileceğimi söyledi. Dilekçemi gönderip gerekenin yapılmasını bekleyeceğim. Bir kere olsa yanlışlık var diye düşüneceğim. Fakat aynı plakaya 3 kez aynı bölgede ceza yazılınca acaba bizim traktörün plakasının sahtesini kullanan mı var diye düşünmedim değil. Herhalde kötü niyetli kişiler cezadan kaçmak için araçlarına böyle plaka takıyor."