Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na Çevre Yönetimi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi verdi.

TSE, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlüklerine TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS 1800 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi verdi. Atatürk Kültür Merkezi Birinci Bölge Tören alanında Türkiye Petrolleri çadırında düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, TSE Başkanı Hulusi Şentürk’ün başka bir gelişme nedeniyle programa katılamadığını belirterek, selamlarını iletti.

Türkiye Petrolleri’nin 60’ıncı yılı olduğuna değinen Karagöz, “60 yıldır tabiri caizse kazıyoruz. İğneyle kuyu kazıyoruz. Yani iğneyle kuyu kazma herhalde petrol aramanın yanında biraz fazla hafif kalacak bir şey. Hakikaten büyük bir sabır, metanet, ısrar ve iradeyle yapılacak bir şey. Yerin 2 bin metre, 3 bin metre derinliklerinde orada olması muhtemel olan bir şey arıyorsunuz” diye konuştu.

“BİZ ARAMA EKİPMANLARINI KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPABİLECEK BİR KABİLİYETE ERİŞMİŞİZ”

Yıllardır petrol konusunda ve rezerv konusunda sıkıntıların olduğunu duyduklarını kaydeden Karagöz, “Biz arama ekipmanlarını kendi imkanlarımızla yapabilecek bir kabiliyete erişmişiz. Bu çok güzel bir şey. Petrolümüz yok ama petrol arayabilecek makinelerin artık alet ve edevatı üretebilecek bir kabiliyete ve kapasiteye sahibiz. Bu bizim zenginliğimiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Petrolleri’nin şuanda daha iyi ortam oluşturmak için belge çalışması yapıldığına değinen Karagöz, şöyle konuştu:

“Bu tür belgelendirme çalışmaları dünya ticaretinde rakiplere fark oluşturmak onlardan daha iyi olmak, daha az maliyetlerle daha verimli üretimler yapmak ve tüketiciye, kullanıcıya daha üst seviyede hizmet sunabilmek ve tercih edilebilirlik kabiliyetini artırmak maksadına matuftur. Türkiye Petrollerinin rekabet etmesi gereken ciddi bir şeyi yok Türkiye’de. Siz bu belgeyi ya da böyle bir sistemi kurmasaydınız, sizin ürettiğiniz petrollere ‘onlardan petrol almayalım’ diyecek bir babayiğit var mı Türkiye’de. Böyle bir milli kuruluşa ancak bu anlamda milli bir sistem, milli bir belge lazımdı.”

Konuşmasının ardından TSE Genel Sekreteri Karagöz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Besim Şişman’a Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlüklerine TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS 1800 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini takdim etti.