Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Tarim ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında tarım ve hayvancılık konusunda kursların verildiğini belirterek Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda da istihdam edilmek üzere toplam 170 kişinin alınacağını söyledi.

Zonguldak Çalışma ve İş-kur İl Müdürü Gönül Demirsu, ilk olarak kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Demirsu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilen ortak proje kapsamında tarım ve hayvancılık alanı ile ilgili kurs düzenlendiğini ifade ederek “Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu ile Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında Ekim-Aralık 2014 tarihleri arasında meyve ağaçlarında aşılama, meyve ağaçlarında budama, çiçek yetiştiriciliği, arıcılık, koyun yetiştiriciliği, temel dış mekan bitkileri yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, kursu olmak üzere 8 farklı alanda kurs düzenlenmiştir. Kursiyerler 15-40 yaş arası en az ilköğretim mezunu kişiler arasından seçilecek olup, kurs süreleri 10 gün ile 30 arasında değişmektedir. Meyve ağaçlarında aşılama, meyve ağaçlarında budama, temel kesme çiçek yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, temel dış mekan bitkileri yetiştiriciliği kurslarının başvuruları halen devam etmektedir” dedi.

Öte yandan, Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda istihdam edilmek üzere toplam 170 kişinin alınacağını söyleyen Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu,“TTK Genel Müdürlüğü’ne bağlı yer altı ve yer üstü işyerlerinde 4857 sayılı kanuna tabi daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere Zonguldak işyerlerine 162, Bartın, Amasra işyerlerine ise 8 kişi olmak üzere çeşitli meslek dallarında toplam 170 nitelikli işçi alınacak. Alınacak işçiler hakkında ayrıntılar pazartesi günü netleşecek” diye konuştu.