Bir zamanlar tuğla ocaklarında çalışarak ekmeğini taştan çıkaran Muzaffer Yurttaş, şimdilerde TBMM AK Parti Manisa Milletvekili olarak görev yapıyor.

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayiciler Derneği temsilcileri, bir zamanlar tuğla ocaklarında çalışarak geçimini sağlayan ve şimdilerde ise AK Parti Manisa milletvekili olarak hayatına devam Muzaffer Yurttaş’ı TBMM’de ziyaret etti. Ziyarette, dernek üyeleri, yaşadığı sıkıntıları milletvekili Yurttaş’a anlattı. Sıkıntıların anlatılmasıyla eski anıları tazelenen Muzaffer Yurttaş, geçmişte tuğla fabrikalarında çalıştığını anlattı. Sektörün yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiğini belirten Yurttaş, "Tuğla ve kiremit sektörünü iyi tanıyan, sizlerin içinden gelen bir milletvekiliyim. Lise yıllarımda tuğla fabrikalarında çalışarak okudum. Sektörün çalışma koşullarını zorluklarını yakından biliyorum" dedi.

"KAZANDIĞINIZ PARA SONUNA KADAR HELALDİR"

Babasının da tuğla fabrikasından emekli olduğunu anlatan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Babam tuğla fabrikalarından emekli olmuştur. Sizlerin kazandığı paralar son kuruşuna kadar helaldir. Siz alın teri ile toz-toprak içinde çalışarak ekmeğinizi taştan ve topraktan çıkartıyorsunuz. Sizlere yardımcı olmak biz siyasilerin görevidir. Siz istihdam oluşturuyor ve katma değer üretiyorsunuz. Atalarımız, dünyada mekan ahirette iman demişler. Sizler insanların ev yapmasına aracılık ediyorsunuz. Ayrıca kazandığınızın hepsini evinize götürmüyorsunuz. Yaptığınız sosyal yardımlar, okullar, camiler ve hayır kurumları ile de çok önemli bir görevi yerine getiriyor ve kazancınızı toplumla paylaşıp sosyal sorumluluklarınızı yerine getiriyorsunuz. Sizleri bu nedenle tebrik ediyorum. Tuğla ve kiremit sanayisinde ülkemizde 50-60 bin insanımız çalışıyor. Yan sektörlerle birlikte 150 bine yakın insan bu sektörden gelir sağlıyor. Bu da aileleri ile birlikte 500-600 bin kişi demektir" dedi.