Nehir taşkınları sonrası Edirne Karaağaç Mahallesi’ne bağlantının kesilmemesi için Tunca Köprüsü’ne platform kuruldu. Kurulan demir platform araçların ve yayaların geçiş yapmalarını sağlarken, Karaağaç Mahallesi’ndeki hastalar askeri araç ile hastaneye taşındı.

Bulgaristan ve Edirne’de son günlerde etkisini gösteren şiddetli yağışın ardından Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde yaşanan aşırı yükselme sonucu taşma meydana geldi. Yaşanan taşkın sonrasında Karaağaç Mahallesi’nin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan köprülere su ulaşınca Devlet Su İşleri (DSİ) köprü üzerine demir bir platform kurdu. Köprüyü aşan su nedeniyle platformun kurulması esnasında köprü, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Platformun kurulmasının ardından araçların ve yayaların geçişleri sağlandı.

ASKERİ ARAÇLARLA ULAŞIM SAĞLANDI

Karaağaç Mahallesi’ndeki hastalar hastanelere yüksek askeri araçlarla taşındı. Vatandaşların yardımına askeriye yetişerek, köprünün üzerinden geçerek ulaşımlarını sağladı. Suların yavaş yavaş çekilmesi beklenirken, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için şehirde bulunan tüm birimler koordineli olarak çalışıyor.