KONYA (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV), kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla Konya'da yaptırdığı Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

Yurtların açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla TÜRGEV'in ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreni kapsamında telekonferans yöntemiyle yapıldı.

Merkez Selçuklu ilçesindeki Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını canlı yayında izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtların hayırlı olmasını diledi.

Konya'daki yurdun açılışı, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kalender ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'daki ikinci yurdun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtların açılış törenini eş zamanlı gerçekleştirdiğini hatırlatan Kalender, bu yurtların yapımına destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

- Mümine Hatun Yurdu, 240 kişi kapasiteli

Kalender, TÜRGEV'in Konya'da 2 yıl önce ilk yurdunu açtığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız sağolsun davetimizi kırmadı, toplu açılış törenine katıldı. Buradaki törene de telekonferans sistemiyle bağlandı. Mümine Hatun Yurdumuz, 240 kişi kapasitelidir. Bu yurdumuz üniversite öğrencilerimizin daha iyi ortamda barınmalarını sağlamak için dizayn edildi. Üçer kişilik odalar kendi içerisinde banyo ve tuvaletleri olan, konferans ve spor salonu bulunan bir yurdumuz. Bu yurtları büyükşehirlerde açmayı hedefliyoruz. TÜRGEV'i aynı zamanda öğrencilerimiz için bir akademi olarak görüyoruz. İnşallah gelecekte bu öğrencilerin Türkiye'ye büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum."