Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan İngiliz, Alman, İsveç ve Hollanda uyruklu vatandaşlar Christmas kutlaması yaparak yeni yılın ilk heyecanını yaşadı.

Bitez sahilinde bulunan Royal Arena Restoran’da düzenlenen Christmas kutlamasına, Bodrum’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geceye katılanlar hediyeler alırken, çekilişe de katıldı. Hediyelerden elde edilen kazanç ise Yahşi Engelliler Okulu’na bağışlandı. Okul yararına düzenlenen gecede çocuklardan oluşan koro, yabancı şarkılar seslendirerek 2015 yılının gelişini kutladı. Yılbaşını ülkelerinde geçirecek olmaları nedeniyle 2015’i erken kutlayan turistler, partide doyasıya eğlendi. Konuklar sahil kenarında yaktıkları ateşin etrafında toplanarak canlı müzik eşliğinde keyifli saatler geçirdi.

Etkinliğe katılan İngiliz Ann Marie Whitehead, Bodrum’da böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye’de yaşamaktan büyük keyif duyuyorum. 7 yıldır Bodrum’dayım, artık burada yaşayacağım. Türkiye’yi seviyorum, Bodrum’u seviyorum. Bu etkinliğin en büyük özelliği, burada buluşan arkadaşlarımızın aralarında bağış toplayıp Yahşi Engeliler Okulu’na bağışlaması” dedi.

Nicola Harwood ise Türkiye’de ilk kez Noel kutlamasına katıldığını söyleyerek, “2 yıldır Bodrum’dayım ve bu geceye katılmaktan çok memnunum. Türkiye, özellikle Bodrum bizlere çok iyi geliyor. Bundan sonra herhalde Bodrum’da yaşayacağım” ifadelerini kullandı.

Noel baba kılığına giren Richard Adams ise ölene kadar Bodrum’da yaşayacağını ifade ederek, “11 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. Emekli olduktan sonra Bodrum’a yerleştim. 25 yıl önce geldiğim bir tatil merkeziydi. Ben Türkiye’yi çok sevdim. Havasına, suyuna ve yemeklerini beğeniyorum. Hayatımı burada yeniden kurdum. Ölene kadar burada yaşayacağım" dedi.