MUĞLA (AA) - Ege Denizi'nde tekneleri bozulan ve denizde mahsur kalan 2 Türk balıkçıyı, Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. 

Ula ilçesinin Akçapınar Mahallesi'nde yaşayan balıkçılar Barış Eldem ve Muhammer Kaya "Gökdeniz" isimli tekneyle Bozburun Limanı'ndan denize açıldı. Sömbeki (Simi) Adası açıklarında motoru bozular tekne, Yunan karasularına sürüklendi.

Denizde mahsur kalan balıkçıları fark eden Yunan balıkçılar, durumu kendi sahil güvenliğine bildirdi. Bölgeye gelen bir Yunan botu, balıkçıları alarak Halki Adası'na götürdü. Tekne ise Yunan balıkçılar tarafından aynı adaya çekildi. 

Rodos Adası'na götürülen Eldem ve Kara, Türk Konsolosluğundaki işlemlerin ardından feribotla Marmaris'e döndü. 

Yaşadıklarını gazetecilere anlatan Eldem, denizde sürüklenmeye başlayınca Türk Sahil Güvenliğine haber verdiklerini ancak Yunan karasularında oldukları için kendilerini Yunan Sahil Güvenliğinin kurtardığını söyledi. 

Tekneyi çeken Yunan balıkçıların kendilerinden 600 avro istediğini belirten Eldem, "Yanımızda sadece Türk parası vardı ancak onu kabul etmediler. Tekneyi adaya çektikleri ve tekrar Türk karasularına getirmek için 300'er avro talep ettiler. Hem ücreti ödeyemediğimiz hem de bozuk olduğu için tekneyi Halki'de bırakmak zorunda kaldık" dedi. 

Eldem, arkadaşı Kaya'nın pasaport işlemlerini hallederek tekneyi geri getirmek için adaya gideceğini kaydetti.

Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin kendilerini önce göçmen kaçakçısı sandığını dile getiren Eldem, "Bize ne iyi ne de kötü davrandılar diyebilirim. Çok fazla ilgilenmediler" ifadesini kullandı.