Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Artık Milli Eğitim’de hak ve hukuktan, liyakatten, bilgi ve beceriden söz etmek mümkün değildir” dedi.

Bostan yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Yeni MEB Kanunuyla, Milli Eğitim işgal edilerek dalan edildi. 76 bin idarecinin görevine son verildi. Bu büyük operasyondan sonra çıkarılan İdareci Atama Yönetmeliği ile eğitim, yandaş sendikanın emrine verildi. Onlar da gereğini yaparak bütün yöneticilerini ve temsilcilerini okul müdürü yapacak sözlü sınavı kumpasını kurdular. Bakanlığın bilgisi dâhilinde başta İstanbul olmak üzere bütün illerde kurdukları paralel yapı ile istediklerini okul müdürü ve müdür yardımcısı yapma yetkisini ele geçirdiler” dedi.

“Artık Milli Eğitim’de hak ve hukuktan, liyakatten, bilgi ve beceriden söz etmek mümkün değildir” diyen Bostan, “Nitekim okul müdürlüğü için yapılan sözde sözlü sınavından tam puan ve en yüksek puan verilen kişilerin tamamı yandaş sendikanın ileri gelen yöneticileridir. Bütün uyarılarımıza rağmen Milli Eğitim Bakanı bu kumpasa göz yumdu ve eğitimi paralel yapının eline resmen teslim etti. Bundan böyle Milli Eğitim Bakanının varlığından söz etmek mümkün değildir. Bakan da, İl Milli Eğitim Müdürleri de yandaş sendikadır” diye konuştu.

Bostan, “Şantajla, tehditle öğretmeni sindireceklerini zannetmektedirler. Peygamber mesleğini ifa etme şuurunda olan hiçbir öğretmen bu Hasan Sabbah fedailerinin şantajına boyun eğmez ve eğmeyecektir” dedi.