Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi ve Ankara şubeleri, Keçiören’de Mustafa Necati Ortaokulu’nda bir öğrencinin Okul Müdür Yardımcısı Hayri Özkan’ı tabancayla yaralamasını protesto etti.

Olayın gerçekleştiği okul önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Öğretmenlerimizin varlık sebebi öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmektir, yetiştirmektir. Evde anne-baba ne ise okulda da öğretmenleri anne babaları yerindedir. Bizim öğrencilerimize yaklaşımımız hep olmuştur. Olaylar bizi öğretmenler olarak öğrencilerimize davranışlarımızı hiçbir zaman olumsuz etkilemeyecektir. Ama şuna üzülüyoruz bu kadar emek verdiğimiz, bu kadar sevdiğimiz, evlatlarımızdan ayırmadığımız bir öğrencimiz bir öğretmeni nasıl öldürmeye teşebbüs eder. Bunu kabul etmiyoruz. Kendi anne babasına silah tutmakla eşdeğer bir durumdur. Hayri kardeşimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya seslenen Koncuk, “Sayın Bakan bu olay son olsun. Milli Eğitim Bakanı olarak olayları seyretme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu olaylara müdahil olun, öğretmen ucuz insan değildir. Bu olay bardağı taşırmıştır. Eğer bu olaylar Türkiye’de devam ederse emin olun her hafta birkaç günlük iş bırakma eylemleri yaparız. Öğretmenlerimizin güven içerisinde işini yapmasını sağlamak bu hükümetin de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da en başta gelen görevidir” dedi.