AKSARAY (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesine ilişkin, "Geçtiğimiz dönemlere kadar 'başörtülü ve başı açık' diyerek kadınlarımız arasında ayrımcılık uygulayan zihniyete AK Parti iktidarı son verdi. Olması gerektiği gibi ayrım yapmaksızın, tüm kadınlarımıza seçilme hakkı tanınmıştır. Böylelikle, 1934'te kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı tam olarak yerini bulmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

İnceöz, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 81. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların siyaset ve toplum yaşamındaki önemine değinerek, aile ve toplumun temeli olan kadınların siyaset ile yönetim mekanizmalarında yer almalarının Türkiye'de olumlu bir atılım olduğunu vurguladı.

İnceöz, mesajında şu ifadelere yer verdi:  

"Milli mücadele döneminde büyük sorumluluk alan Türk kadını, siyasi arenada toplumumuza önemli katkılar sağlamıştır. Nene Hatunların, Şerife Bacıların ve daha yüzlerce kahraman Türk kadınının emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, onların mirasının bilincinde olan kadınlarımızla, daha müreffeh şekilde dünyanın parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. AK Parti siyasi arenada kadınların bilgi ve birikimlerine önem veriyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2002 öncesi dönemlerinde yüzde 2 ile yüzde 5 seyreden kadın milletvekili oranı 2002'den sonra yükseliş trendine girdi. Bu oran yüzde 15'lere kadar ulaştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz dönemlere kadar 'başörtülü ve başı açık' diyerek kadınlarımız arasında ayrımcılık uygulayan zihniyete AK Parti iktidarı son verdi. Olması gerektiği gibi ayrım yapmaksızın, tüm kadınlarımıza seçilme hakkı tanınmıştır. Böylelikle 1934'te kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı tam olarak yerini bulmuştur."

- "Kadınların karar mekanizmalarına katılması önemli"

Toplumun farklı kesimlerini temsil eden kadınların, sosyal alanda olduğu kadar siyasal alanda da aktif olması, karar mekanizmalarına katılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yapan İnceöz,  şunları kaydetti:

"Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadınlarımıza ayrı bir önem atfetmiştir. Her fırsatta kadınların toplumsal ve siyasal hayattaki yerlerine dikkati çeken Cumhurbaşkanımızın, 'İnanıyorum ki kadınlarımızın toplumsal statüleri ve elde ettiği kazanımlar güçlendikçe, onlar siyasal, toplumsal, kültürel hayata daha fazla katılım imkanı buldukça Türkiye'nin yarınları daha da aydınlık olacaktır' ifadelerinden de anlaşılacağı gibi kadınların dünya görüşümüzdeki yeri ayrıdır. Yine Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu aynı anlayışı kararlılıkla devam ettirerek kadınlarımıza verdiği desteği her fırsatta dile getirmektedir. Bugün AK Partili kadınlar millete hizmet yolunda önemli sorumluluklar alarak daha müreffeh bir Türkiye için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."