KAYSERİ (AA) - Türk Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan gıda ve giyecek malzemelerinin yüklendiği 5 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı.

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Zeki Erdinç, Kızılay Kayseri Hastanesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverlerden ve Kızılay'ın kendi bütçesinden temin edilen yardımlarla Bayırbucak Türkmenlerinin yarasına bir nebze olsun merhem olmak istediklerini söyledi.

Yola çıkan 5 tırın içinde 10 ton un, 1 ton bulgur, 5 ton konserve, 7 bin 200 kilogram sıvı yağ, 25 ton şeker gibi temel gıda malzemelerinin yanı sıra 4 bin 625 çocuk bezi, 880 paket çocuk maması, 205 adet hasta bezi, 217 çift bot, 75 battaniye, 600 halı ve bin 300 yatak bulunduğu ifade eden Erdinç, yardımların sınır ötesindeki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacağını belirtti.

Erdinç, Türk Kızılayı olarak insanların acısını biraz olsun dindirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş da Türkiye'nin sınırlarının gerisinde ciddi bir karmaşık ortamın söz konusu olduğuna ve bu durumun da insani dramı beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, Türkiye'deki hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu drama sessiz kalmadığını ifade etti.

Açıklamanın ardından yardım malzemelerinin yüklendiği 5 tır, Suriye'ye uğurlandı.