KAYSERİ (AA) - Türk Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından Iraklı Türkmenlere üç tır yardım malzemesi düzenlenen törenle gönderildi.

Kayseri Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi önündeki törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın yaptığı yardım çalışmalarının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Türk Kızılayı'nın renk, dil, din, ırk ayrımı yapmadan  dünyanın her tarafına yardım malzemesi götürdüğünü, muhtaç insanların yanında olmaya gayret ettiğini belirten Avcı, "Türkiye'nin güleryüzünü, merhametini, hayırseverliliğini gösteren en en önemli sivil toplum kuruluşumuz Türk Kızılayıdır. Biz onların faaliyetleriyle ne kadar iftihar etsek azdır. Nerede yardıma muhtaç bir insan varsa Türk Kızılayı en kısa zamanda gerekli hazırlıklarını tamamlayarak yardıma koşuyor. Türk Kızılayımızın başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek de 6 Haziran'da IŞİD'in Musulu işgal süreciyle Irak'ta muhacirlik sorununun başladığını söyledi.

Binlerce insanın her türlü yardıma muhtaç bir halde yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Şimşek, bu insanlara yardım ulaştırabilmek için Türk Kızılayı olarak büyük bir çaba gösterdiklerini vurguladı.

Yardım faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü anlatan Şimşek, Kayseri şubesi tarafından hazırlanan 3 tır dolusu yardım malzemesinin de bugün itibariyle yola çıkacağını, bu malzemelerin Erbil ile Kerkük arasındaki göçmen durumunda bulunan başta Türkmenler olmak üzere tüm yardıma muhtaç insanlara gönderildiğini söyledi.

Şimşek, yardım yaparken dil, din, ırk, mezhep ve renk ayrımı yapmadıklarını, Hristiyan vatandaşları da yardım yaparken göz ardı etmediklerini belirtti.

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç da Kayserili hayırseverlerin desteğiyle tedarik edilen 15 ton bulgur, 2 ton bisküvi, 6 ton meyve suyu, bin yorgan, 100 seccadenin bulunduğu 3 yardım tırının Irak'a ulaştırılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından üzerinde Türk bayrağı olan tırlar yola çıktı.