ESKİŞEHİR (AA) - Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türkiye'yi iç savaşa, Ortadoğu'daki vekalet savaşlarına çekmek için uğraşanların oyununa gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Öz, bir otelde düzenlenen Türk Ocakları Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ortadoğu ve İslam aleminin genelinde yaşanan acı olayların herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

Türk Ocaklarının her zaman Suriye ve Irak'taki Türkmen mücadelesine destek vereceğini vurgulayan Öz, şöyle konuştu:

"Devletimizi yönetenler, 21. yüzyılda Türk dünyası ve İslam alemiyle geliştireceğimiz sıkı ilişkilerin her birimiz için, hepimiz için ne denli önemli olduğunu daima hatırda tutmalıdır. Türkiye'yi iç savaşa, Ortadoğu'daki vekalet savaşlarına çekmek için uğraşanların oyununa gelmemeliyiz. Ne var ki bu noktada Türkiye asla pasif, çekingen ve dikkate alınmayan bir devlet konumuna düşürülmemelidir. Yakın çevremizdeki hazin olaylara muhatap olanlar bizim tarihdaşlarımız, dindaşlarımız ve milletdaşlarımızdır."

Öz, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri de anımsatarak, "Seçimlerin milletimizin hür iradesini ortaya koyacak şekilde yapılacağını ümit ediyoruz. Seçim sonuçlarının kutuplaşma, kamplaşma ve etnik ayrılıkçı psikolojinin belirginleşmesi gibi olumsuz eğilimleri telafi etmesini, ülkede birliği ve kardeşliği pekiştirmesini temenni ederiz" ifadesini kullandı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise Türk Ocakları Bölge Toplantısı'nın başarılı geçmesini diledi.