YOZGAT (AA) - Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve 20 polis, 35 kilometre pedal çevirdi.

Sabah saatlerinde başlayan bisiklet turu Cumhuriyet Meydanında başladı. 35 kilometrelik parkurda ter döken teşkilat mensupları, Yozgat-Ankara karayolundan Yerköy ilçesine yaklaşık 2 saatte ulaştı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Akpınar, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'de ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade etti.

Spor aktivitesiyle bu günü kutlamak istediklerini dile getiren Akpınar, şunları söyledi:

"Güvenlik görevlileri özgürlük ve güvenlik arasındaki ortak çizgiyi korumakla görevli. Bisiklet sporu da buna benziyor. Hem hareket halinde olmak zorundasınız hem de dengenizi korumak zorundasınız. Durduğunuzda veya dengenizi kaybettiğinizde nasıl ki düşerseniz, güvenlik güçleri de özgürlük ve güven arasındaki o hassas çizgiyi korumak zorunda. Biz de hem mesleğimizi, hem de sporu bir araya getirerek, meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik etmek amacıyla kuruluş yıl dönümümüzü bu etkinlikle başlatmak istedik."

Varış noktasına kazasız bir şekilde ulaştıklarını kaydeden Akpınar, "Yozgat'tan Yerköy Trafik Denetleme İstasyonuna yaklaşık 35 kilometrelik bir parkuru tamamladık. Bugün bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda bu tür faaliyetlere devam edeceğiz" diye konuştu.