İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Grubu, İstanbul'un Bakırköy ilçesi ile Sakarya'nın Karasu ilçesinde yer alan mobil operatörlere ait baz istasyonlarının; belediye görevlilerinin müdahalesi sonucunda, enerjilerinin kesilmesi suretiyle, devre dışı bırakıldığını bildirdi.

Türk Telekom Grubu, Bakırköy ve Karasu Belediyeleri'nin müdahalesi sonucu yaşanan iletişim kesintileri hakkında basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Bakırköy ve Karasu Belediyeleri’nin müdahalesi sebebiyle yaşanan iletişim kesintilerinden, tüm operatörlerin kullanıcılarının etkilendiği aktarılarak, "İstanbul'un Bakırköy ilçesi ile Sakarya'nın Karasu ilçesinde yer alan mobil operatörlere ait baz istasyonları; belediye görevlilerinin müdahalesi sonucunda, enerjilerinin kesilmesi suretiyle, devre dışı bırakılmıştır. Bu durum, söz konusu bölgelerdeki müşterilerimizin iletişimini kesintiye uğratmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Türk Telekom Grubu olarak, belediyelerin müdahalesinin son bulması ve sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması için gerekli adımların atıldığı aktarılan açıklamada, ilgili merciler nezdinde idari ve yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Gönderdiğimiz kısa mesajlar ve çağrı merkezlerimiz aracılığıyla da bölgedeki müşterilerimizi, süreç ile ilgili olarak düzenli şekilde bilgilendiriyoruz. Kesintisiz iletişim hakkının, halkımıza yeniden teslim edilmesi ve bu durumun ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" bilgisine yer verildi.