KAYSERİ (AA) - Türk Yıldızları, Kayseri'de 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı uçuş sahasında yaptıkları gösteriyle Kayserililere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Gösteri öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Şenol Çetin, Kayserililerin gösterinin başlamasına saatler kala ellerinde Türk bayrakları ile alanı doldurduğunu ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Çetin, "Şu anda en çok birlik beraberliğe ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Son günlerde şehit olan hem askerlerimiz hem polislerimiz ve halkımız için gökyüzünü kırmızı beyaz bayrağımızın rengine boyayacağız. Bugün gösteri esnasında çizeceğimiz kalbi de şehitlerimize adıyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 1992 yılından beri 300 değişik yerde, yurtdışında da 20'den fazla ülkede gösteri yaparak Türk bayrağını dalgalandırdıklarını anlatan Çetin, 23 yıldır 10 milyonun üzerinde seyirci kitlesine ulaştıklarını anlattı.

Yaptıkları hareketlerin hepsinin birbirinden zor ve heyecanlı olduğunu vurgulayan Çetin, halkı en fazla kesişim hareketlerinin coşturduğunu söyledi.

Alçak irtifada ikili veya dörtlü uçakların birbirine çok yakın geçmesinin vatandaşları heyecanlandırdığını dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"Bu hareketler esnasında uçaklar arasındaki mesafe bir metreye kadar düşüyor. Bunlar çok heyecanlandıran hareketler. Duygu noktasında tartışmasız çizdiğimiz kalp hareketi. Taraflı tarafsız, gencinden yaşlısına kadar o anki milli duygularına göre gözyaşı döküyorlar. Uçaklarımız gösteri sırasında saatte bin 200 kilometre hıza ulaşıyor. Biz bir anlamda Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımıyız. Dünyadaki gösteri ekipleri arasında da ilk üçte yer alıyoruz. Bu da onur ve gurur verici bir durum."

Türk Yıldızları ekibinden Binbaşı Esra Özatan da uçağın bütün limitlerini kullanarak hareketleri sergilediklerini ifade etti.

Ekiplerin gökyüzünde yaptığı birbirinden ilginç gösteriler izleyenleri heyecanlandırdı. 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığının pistinden uçakları izleyen vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.