KIRŞEHİR (AA) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Hangi partiden ve ideolojiden olursa olsun gençlerin, hatta Türkiye dışındaki Türk devletlerinin, diasporadaki insanların da Türkiye'nin yanında olmaları zamanıdır. Çünkü, bu kale zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız" dedi.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Salonu'nda düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ Hakikati" konferansında konuşan Paşayeva, 300 milyonluk Türk nüfusunun Avrasya'da enerji koridorlarının geçtiği bölgede çok önemli bir noktada bulunduğunu söyledi.

Paşeyeva, başta Suriye ve Irak'taki Türkmenler olmak üzere Kırım, Karabağ, Doğu Türkistan, Ahıska Türkleri ve birçok yerde gözyaşı ve çilenin hakim olduğunu aktararak, 1 milyon Azeri'nin Ermenistan'ın işgal ettiği topraklara dönmeyi beklediğini belirtti.

Müslüman Türk dünyasının son kalesi olan Türkiye'de terörün yeniden hortlatılmaya çalışıldığını vurgulayan Paşayeva, şunları kaydetti:

"Yeniden hortlatılan Türkiye'deki terör olayını çok iyi bilmemiz gerekir. Bu terör sadece yüzde gördüklerimiz değil. Arkasında duranlar, silah verenler, para verenler, politik destek verenler var. En zor dönemlerden birinden geçiyoruz. Farkında olun. Yeni Çanakkale'deyiz. Bir zaman dedelerimizin verdiği mücadeleyi bugün bizim vermemiz gerekiyor. Bugün yeni Çanakkale ve haçlı seferlerinin yaşandığı dünyada yaşıyoruz. Neden yapıyorlar biliyor musunuz? Bu kale yıkılırsa, Türkiye zayıflarsa Müslüman Türk dünyasını nasıl istiyorlarsa öyle yönetirler. O yüzden bütün o düşmanlar bugün el birliği yapmış bu kaleyi zayıflatmaya çalışıyorlar. Hangi partiden ve ideolojiden olursa olsun gençlerin, hatta Türkiye dışındaki Türk devletlerinin, diasporadaki insanların da Türkiye'nin yanında olmaları zamanıdır. Çünkü, bu kale zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız. Bunu bilmemiz gerekir. Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenecek, zayıflarsa zayıflayacak. Azerbaycan güçlenirse bu sizin de güçlenmeniz olacaktır. Kafkasya'da Türkiye'nin kalesi Azerbaycan'dır."

Paşayeva, her bir Türk gencinin tarihini iyi bilmesi gerektiğine de söyledi. Geçmişte verilen mücadelelerin iyi bir şekilde özümsenmesi gerektiğine vurgu yapan Paşayeva, Rusya'nın sıcak denizlere inme arzusundan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini belirtti.

Konferansa, AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kırşehir Vali Yardımcısı Zekai Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.