KAYSERİ (AA) - Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Vali Düzgün, Paşayeva’nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine değindi.

Paşayeva’nın her gün farklı bir yerde hem Azerilerin hem de Türk milletinin haklarını ve hukukunu anlattığını belirten Düzgün, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla konferanslar verdiğini ve bir gönül elçisi gibi dünyanın dört bir tarafını dolaştığını vurguladı.

Kayseri’de çok sayıda Azeri öğrencinin olduğunu ifade eden Vali Düzgün, öğrencilerle başta nevruz programları olmak üzere değişik etkinliklerle bir araya geldiklerini anlattı.

Paşayeva da Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ konulu konferanslar vermek için Kayseri’ye geldiğini ifade ederek, gençlere Azerbaycan'ı, ortak tarihi ve sorunları anlatmanın ve ne yapılması gerektiğine ilişkin paylaşımlarda bulunmanın önemli olduğunu vurguladı.

İki ülke gençlerinin kaynaşması ve birlikte olması ile güçlü olmanın yolunun açılacağını dile getiren Paşayeva, Azerbaycan'da "Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Bizimde gücümüz Türkiye'nin gücüdür" sözünü kullandıklarına işaret ederek, Türkiye'nin güçlü olması halinde kendilerinin ve tüm Müslüman aleminin de güçlü olacağını kaydetti.