BERLİN (AA) - Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, Türkiye’nin sığınmacılar konusunda birçok AB ülkesinden daha Avrupalı bir şekilde hareket ettiğini söyledi.

Alman hükümetinin sığınmacıları politikalarının koordinasyonunu da yapan Altmaier, "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği röportajda, Avrupa’ya gelen sığınmacı sayısının azalması için insanların kaçış sebepleriyle mücadele edilmesi ve bölgede sığınmacıları kabul eden Türkiye, Lübnan ve Ürdün ile yükün paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Altmaier, Türkiye’nin rolünün çoğu kez küçümsendiğine dikkati çekerek, "Türkiye son 3 yılda sığınmacıları kabul etme konusunda oldukça olumlu rol oynadı ve birçok AB üyesi ülkesinden daha Avrupalı hareket etti" dedi.

"Türkiye’nin istikrarı bölgenin istikrarı için önemli"

Türkiye’nin bölgede birkaç demokratik ülkeden biri olduğuna işaret eden Altmaier, Türkiye’nin istikrarının bölgenin istikrarı için çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

İnsan kaçakçılığına ilişkin bir soruya karşılık Altmaier, Türkiye’nin bu konuyu Avrupa ile birlikte çözmeye hazır olduğu izlenimini taşıdığını bildirdi.

Muhabir: Erbil Başay