ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Sürekli gelişen, büyüyen ve adından olumlu anlamda söz ettiren TGF, 'Biz birlikte Türkiye'yiz' misyonu ve vizyonuyla mücadelesine daha da kararlı adımlarla devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.

Karaca, TGF'nin kuruluşunun 18'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, mesleki hak ve özgürlükleri kararlılıkla savunmanın ve gazeteciliğin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik yılmadan mücadele vermenin onurunu yaşadıklarını belirtti.

Federasyonun 18 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Karaca, TGF'nin Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan ve KKTC'de de 78 meslek örgütü üyesi olduğunu ve yaklaşık 25 bin gazeteciyi temsil ettiğini ifade etti. Karaca, şunları kaydetti:

"Böylesine anlamlı bir camianın içinde yer almak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm aramak, gazeteciliğin geleceği için mücadele etmek, özellikle de yerel medyanın güçlenmesi için çalışmak bize büyük bir onur ve mutluluk veriyor. Sürekli gelişen, büyüyen ve adından olumlu anlamda söz ettiren TGF, 'Biz birlikte Türkiye'yiz' misyonu ve vizyonuyla mücadelesine daha da kararlı adımlarla devam edecektir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın yayın özgürlüğünden doğacak sakıncaların ortadan kaldırılması yolu yine doğrudan basın yayın özgürlüğüdür' sözünden hareketle demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün sağlanması ve tam anlamıyla yerleşmesi adına içinde bulunduğumuz süreçte her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz açıktır."