Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurlara 2014 yılında 123 lira zam yapıldığını belirterek, “Yüzde 17 zam yapılmamıştır. Yapılan zam ortalama yüzde 5,2’dir” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı İstanbul Avrupa yakası şube başkanları ve temsilcileri ile Topkapı Eresin Otel’de bir araya geldi. Koncuk, yapılan toplantıda liselerde okutulması düşünülen Osmanlıca Türkçesi ile ilgili açıklama yaptı.

“OSMANLICA DA TÜRKÇEDİR”

Koncuk, “Biz binlerce yıldır Türkçe sevdalandık. Aşkımızı, sevdamızı Türkçe anlattık. Yetersiz olduk mu? Hayır. Osmanlıca da Türkçedir. Alfabe değişik olabilir. Yarın bu alfabeyi değiştirin yine konuştuğumuz dil Türkçe olacaktır. Alfabe değiştirmekle dil değişmez, sadece şekiller değişir. Olan budur. Bu tartışmayı yapmanın kimseye faydası yoktur” dedi.

Bakanlıklardaki atamalara da değinen İsmail Koncuk, "Sağlık teşkilatından Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar, adalet teşkilatından posta teşkilatına kadar bütün kurum ve kuruluşları inceleyin burada yönetici atama konusunda sadece iktidara yakın olanlara öncelik tanındığını göreceksiniz. Böyle bir düzen uzun soluklu olarak devam edemez" şeklinde konuştu.

Memurlara 2014 yılında 123 lira zam yapıldığını belirten İsmail Koncuk, “Bu, 5,2 zam demektir. Kamu çalışanlarına yüzde 17 zam yapılmamıştır. Yapılan zam ortalama yüzde 5,2’dir” diye konuştu.