YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Türkiye bugüne kadar seçimlerini dünyaya örnek olacak şekilde başarıyla yaptı. Bu seçimin de aynı şekilde başarıyla yapılacağına, dürüstlük, güven, huzur içerisinde tamamlanacağına yürekten inanıyorum'' dedi.

Bozdağ, milletvekili genel seçimi için oyunu, memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, Mehmet Kaplan İlkokulundaki 1027 numaralı sandıkta kullandı.

Okuldaki diğer sandıkları da gezen Bozdağ, görevlilere kolaylıklar diledi.

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26. dönem milletvekili seçiminin barış ve sükunet içerisinde geçmesini diledi.

Seçimin milletin ve ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Bozdağ, ''Şu anda Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da huzur ve güven içerisinde bir seçim ortamı var. Bunun seçim sonuna kadar devam edeceğine yürekten inanıyorum. Türkiye bugüne kadar seçimlerini dünyaya örnek olacak şekilde başarıyla yaptı. Bu seçimin de aynı şekilde başarıyla yapılacağına, dürüstlük, güven, huzur içerisinde tamamlanacağına yürekten inanıyorum'' diye konuştu.

Bozdağ, milletin son sözünü sandık başında söyleyeceğini belirterek, "Bugüne kadar siyasi partiler, adaylar, seçim beyannameleri, genel başkanlar, mitingler, reklamlar ve diğer propaganda vasıtaları konuştu, vatandaş bunları dinledi. Kendi değerlendirmesini yaptı ve kararını verdi. Bugün de herkes verdiği kararı sandıkta oya dönüştürecektir. Herkes kendi gönlünde olan kararını sandığa atacaktır. Ben burandan çıkacak kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

- ''Arzumuz sandıktan istikrarın çıkmasıdır''

Türkiye'nin güven, huzur ve istikrar yolunda devam etmesinin milletin ortaya koyduğu iradeyle mümkün olacağını dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bizim arzumuz sandıktan istikrarın çıkmasıdır. Huzur ve güven ortamını tesis edecek güçlü bir iktidarın çıkmasıdır. Türkiye huzur, güven ve istikrarla büyüdü. Tek başına iktidarlarla hep gelişti, kalkındı, ileri gitti. Dilerim bugün halkımız sandıkta yeniden tek başına iş başına bir iktidar kurar. Sandıkta iktidar kurulmazsa Ankara'da bazı mahfiller kendilerine vazife biçip iktidar kurma gayreti içerisine giriyorlar. Onun için milletimiz bu sefer iktidar kurma işini Ankara'da genel başkanlara, başka odaklara, kirli hesap içinde olanlara bırakmayacak diye inanıyorum. İktidarımızı bu sefer halk sandıkta kuracak. Ankara'ya işi bırakmayacak diye düşünüyorum.''