ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Canlarımıza kasteden, masum sivilleri katleden alçaklar bunun bedelini ağır ödeyecekler. Allah hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet etsin" ifadesine yer verdi.

"Vakit birlik-dirlik vaktidir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şu mesajı verdi:

"Terörün,terör örgütlerinin ve teröristlerin rengi, dili, vatanı, dini, mezhebi, ideolojisi, hedefi ne olursa olsun teröre karşı birlik olmalıyız. Ama, ancak, fakat ve lakin demeden hep birlikte teröre, terör örgütlerine, teröristlere, terör eylemlerine, kan ve şiddete hayır demeliyiz. Terör saldırılarını yapanlar, yaptıranlar ile hükümet zarar görebilir diye terör saldırılarına sevinenler, insanlığın yüz karası alçaklardır. Gelin, siyasi, fikri, dini ve diğer bütün farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp, terör karşısında yek vücut olalım. Vakit, birlik-dirlik vaktidir. Gelin, insanımızı birbirine düşürmek isteyen kirli projelere, birbirimize daha çok sevgi ve saygıyla sahip çıkarak 'hayır' diyelim."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Kızılay'da gerçekleştirilen alçak terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diledi. Ramazanoğlu, "Bu saldırı, milletimizin birliğine yapılmış bir saldırıdır. Vatandaşlarımıza sağduyu çağrısı yapıyor, kenetlenmeye çağırıyorum. Başımız sağolsun" ifadesini kullandı.

Ankara'daki alçak saldırıyı lanetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Milletimizin başı sağolsun. Terör ve destekçilerine lanet olsun. Biz birlik ve beraberliğimizle bunların üstesinden geleceğiz" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletimizin başı sağolsun. Sabır, metanet diliyorum. Milletçe birlik ve beraberlik içinde bunların da üstesinden geleceğiz" açıklamasında bulundu.