ADEN (AA) - Aden Yardım Komitesi Başkan Yardımcısı Kuble Muhammed Said, Türkiye'den kendilerine gönderilen yardımlar sebebiyle Türk halkı ve yönetimine minnettar olduklarını belirtti.

Türkiye'den gönderilen 5 bin 400 ton yardım malzemesi yüklü "Şefkat Gemisi'nin" Aden'e ulaşmasının ardından tahliye işlemleri devam ederken Aden Yardım Komitesi Başkanı Said, AA muhabirine konuştu.

Said, gönderilen yardımlar sebebiyle memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Türkiye halkı ve hükümeti savaştan etkilenen yüz binlerce Yemenli ailenin acılarını paylaştı. Yemen halkının daima yanında durup destek veren Türkiye'ye en derin duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

-"Türkiye her zaman mazlumların yanında yer aldı" -

Şefkat Gemisi'nin kaptanı Halil Turgut ise Mersin Limanı'ndan aldıkları yardım malzemelerinin bir haftada Aden'e ulaşmasını beklediklerini fakat bazı ülkelerin güvenlik uygulamaları sebebiyle gecikme yaşandığını aktardı. Turgut, "Türkiye, her zaman mazlumların yanında yer aldı ve almaya da devam edecek" diye konuştu.

Un, şeker, sıvı yağ, salça, makarna ve pirinç gibi gıda malzemelerinin yanı sıra içerisinde ilaç ve serumun bulunduğu 5 bin 400 ton insani yardım malzemesi taşıyan Türkiye'ye ait "Şefkat Gemisi" 12 Şubat'ta Mersin Limanı'ndan Yemen'e uğurlanmıştı.

Söz konusu sevkiyatın, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda Yemen'e gerçekleştirilen yardım kampanyasının 4'üncü partisi olduğu ve Yemen'e bugüne kadar yapılan en büyük yardım olma özelliği taşıdığı ifade ediliyor.

Muhabir: Mehmet Nuri Uçar-Ramazan Turgut