Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Tuz Otel, Çankırı-Kastamonu karayolu üzerinde hizmete açıldı.

Akbak ailesi tarafından Ilgaz Dörtyol Kavşağı’nda yapımı tamamlanan Akbak Otelin (Tuz Otel) odaları dahil özel tuz odalarından oluşuyor. Tuz sayesinde otele gelen müşteriler, tuz terapilerine maruz kalarak çok sayıda hastalığa karşıda korunmuş oluyor.

Otelin kapısında içeriye girdiğiniz andan itibaren tuzlarla karşılaştığınız Tuz Otel, Kastamonu’ya 60 kilometre, Çankırı’ya 55 kilometre, Ilgaz Dağı’na ise 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tuz Otelin tanıtımında Ankara, Çankırı ve Kastamonu’dan gelen çok sayıda gazeteci yer aldı. Otel hakkında gazetecilere bilgiler veren Şirket Müdürü Osman Akbak, Tuz Otelin 33 oda, 49 yatak ve 2 tuz odasından oluştuğunu söyledi.

Gazetecilere oteli gezdiren Osman Akbak, misafirlerinin yatak odalarında dahi tuz terapisi görebileceği bir otel şeklinde yaptıklarını ifade ederek, tuz terapisinin stres alıcı ve tamamlayıcı tedavi olduğunu kaydetti. Osman Akbak, “Bin 600 metrekare alana kurulan Akbak Dinlenme Tesisleri ile entegre olan Akbak Otel (Tuz Otel), 33 oda 49 yatak 2 tuz odası bir toplantı salonundan oluşuyor. Otelimizin tüm odalarında mekana iyon yayarak dinlenme ortamını rahatlatan, hem ruhsal hem fiziksel olarak zinde hissetmemizi sağlayan, günümüzün yaygın hastalığı olan stres başta olmak üzere öksürük, romatizma, astım, bronşit gibi solunum problemleri için faydalı olan tuz panelleri ve tuz abajurları yerleştirilmiştir. Buna ek olarak yaptırmış olduğumuz tuz odamızda konuklarımıza tuz terapisi imkanı sunuyoruz. Akbak aile şirketi olarak yarım asrı geride bırakmanın hazzını yaşıyoruz. Şirketimiz, otomotiv, akaryakıt, inşaat, dayanıklı ev aletleri, mobilya ve gıda sektörü gibi çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Akbak ailesi olarak bizlere bugünlere gelmemizde katkı sağlayan aile büyüklerimize minnettarız. Ölenlerimize rahmet, geride kalan aile büyüklerimize şükran borçluyuz” dedi.

Akbak Tesisleri’nin hemen yanında bulunan Tuz Otel’in alternatif tıp alanında tamamlayıcı özelliği olduğunu vurgulayan İbrahim Akbak ise, otelin yeni açılmasına rağmen gelen müşterilerinin tuz terapilerinden faydalanarak tesislerden ayrıldığını belirtti. İbrahim Akbak, şunları kaydetti: “Amacımız sadece para kazanmak değil. Asıl amacımız Çankırı, Kastamonu ve Ilgaz Dağı gibi dünyanın en güzel coğrafyasına bu sektörde hizmet vermek”