Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan Rize’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Batum’da göreve başlayan Temizkan ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Temizkan, ilk olarak Valilik Şeref defterini imzaladı. Ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade eden Vali Yazıcı, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ın sınır komşumuz Acara Özerk Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlendiğini ve bu görevi başarıyla yürüteceğine inandığını belirterek, bu seçkin göreve atanmasından dolayı kutladı ve görevinde başarılar diledi.

Rize Valisi olarak görevi süresince bölgede her alanda ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışacağını belirten Vali Yazıcı, “Gürcistan’da bizlere her türlü desteği veren Başkonsolosumuz Yasin Temizkan’a şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Başkonsolos Temizkan da misafirperverliklerinden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür ederek, “Batum ve dolayısıyla Türkiye ile Gürcistan arasındaki işbirliğinin her alanda daha da ileriye gitmesi için ellerinden gelen katkıyı ve desteği bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.