Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, yaklaşık 3,5 milyon Türkmen’in bulunduğu Suriye’de son 5 yıl içerisinde 80 bin Türkmen’in hayatını kaybettiğini söyledi.

İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Ecdadın Torunları Nevşehir’de Buluşuyor’ adlı program Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, BBP İl Başkanı Şerafettin Karataş, Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, siyasi parti yöneticileri, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut ve Ömer Muhtar Birliği Komutanı Ömer Abdullah Suriye’de devam eden savaşta Türkmenlerin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, Suriye’deki savaşta bu güne kadar yaklaşık 80 bin Türkmen’in hayatını kaybettiğini belirterek geride kalan çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocukların zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Arnavut, “Şu anda orada durumumuz çok kötü. Rejim askerleri gece gündüz demeden uçaklardan üzerimize bombalar atıyor. Ağır bombardımanlar dolayısıyla evlerimiz, camilerimiz, hastanelerimiz yıkıldı. Sadece Laskiye köylerinde 20 gün içerisinde 17 şehit verdik. Kadınlarımız ve çocuklarımız zor durumdalar” dedi.

Türkiye’ye Türkmenler için bu güne kadar yaptığı yardımlar dolayı teşekkür eden Arnavut, bu yardımların devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Ömer Muhtar Birliği Komutanı Ömer Abdullah ise, Esad askerlerinin Türkmenlere karşı büyük bir kin beslediğini belirterek, “Orada analarımızın, kardeşlerimizin, bacılarımızın namusunu koruyoruz. Bizlere çok zulüm yaptılar. Özellikle kadınlarımız ve yaşlılarımız çok zor günler geçirdi. Onların rahat etmeleri için sabahlara kadar uyumuyoruz. Zaferi kazanıncaya kadar da durmayacağız” dedi.

Programda ayrıca Gazeteci Behçet Alkan tarafından hazırlanan ‘Türkmen Cephesi’ adlı belgesel ilk kez gösterildi.