KONYA (AA) - Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölgedeki en güçlü devlet olduğunu belirterek, "Türkmenler, Kürtler ve Arapların gözü Türkiye'de. DAEŞ'e karşı ciddi tavır koyan, açık, net şekilde politikasını ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgede herkesin kurtarıcısı konumundadır" dedi.

Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenler ve bölgedeki diğer gruplar üzerindeki psikolojik baskının her zaman sürdüğünü söyledi. 

Kısa zamanda sakin şekilde bölgedeki olaylara bakılmazsa durumun içinden çıkılamaz bir pozisyon alacağının aşikar olduğunu dile getiren Beyatlı, bölgede büyük bir oyununun hayata geçirilmek istendiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin DAEŞ'e karşı en ciddi savaşımı yaptığını vurgulayan Beyatlı, Avrupa ülkelerinin her ne kadar DAEŞ'e karşı mücadele ettiklerini belirtseler de söylemleriyle, eylemleri arasında büyük farklılıklar olduğunun açıkça görüldüğünü bildirdi.

 Beyatlı, Türkiye'nin o bölgedeki çağrılarının dünya ülkelerince dikkate alınması gerektiğine dikkati çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgedeki en güçlü devlettir. Türkmenler, Kürtler ve Araplar'ın gözü Türkiye'de. DAEŞ'e karşı ciddi tavır koyan, açık, net şekilde politikasını ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgede herkesin kurtarıcısı konumundadır" sözlerine yer verdi.