İSTANBUL (AA) - TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayın, dünyada ilk kez yapılacak 4K telekonferansla "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinliğinde, 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü ve TAI Uydu Test Merkezi'nden gerçekleştirilecek.

TÜRKSAT'tan yapılan açıklamaya göre, "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında, 11-12 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın katılımının beklendiği etkinlikte; 1 milyar dolarlık milli uydu ekosisteminin oluşturulması, 4,5G ve 5G teknolojilerine yerli katkı desteğinin sağlanması, e-Devlet Kapısı'nın bölgesel bir marka haline getirilmesi gibi konular ulusal ve uluslararası katılımcıların katkısıyla ele alınacak.

Etkinlikte, 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki son durum, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının en önemli projelerinden biri olan TÜRKSAT 4B uydusundan, dünyada ilk kez yapılacak halka açık 4K telekonferans yayınıyla tüm Türkiye'ye aktarılacak. Etkinliğin, dev projelerde gaza basmaya hazırlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için adeta bir "başlama vuruşu" olması bekleniyor.