ESKİŞEHİR (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen "Dünyayı Turuncuya Boyayalım: Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun" etkinliği kapsamında, Eskişehir'deki Masal Dünyası ve bazı kadın heykelleri, 25 Kasım'da turuncu renkli ışıklarla aydınlatılacak.

Etkinliği düzenleyen grup üyelerinden Prof. Dr. Nezih Orhon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küresel Kadın Liderliği Merkezi tarafından organize edilen çalışmaların ilkinin 1991 yılında gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için dünyayı bir araya getirmeyi hedefleyen "UNiTE Kampanyası"nın her yıl küresel düzeyde eyleme geçilmesi çağrısında bulunduğunu aktaran Orhon, kampanya kapsamında geçen sene 70 ülkede "Mahallenizi Turuncuya Boyayın: Kadına Yönelik Şiddet Son Bulsun" başlığıyla sosyal medya yoluyla 100 milyondan fazla kişiye ulaşıldığını dile getirdi.

Orhon, geçen yıl New York’taki Empire State Binası ve BM Genel Merkezi, Panama Kanalı İdare Binası ile Mısır'daki Sfenks ve Giza Piramitleri dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerindeki simge yapıların turuncu renkle aydınlatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılmasında herkesin üstlenebileceği görevlerin var. Türkiye'de bu yıl herkesi 25 Kasım-10 Aralık tarihlerinde 16 günlük aktivizm kapsamında kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete 'dur' demeye çağırıyoruz. Kampanya kapsamında Eskişehir'de belgesel gösterimi, Yeniyapan Mahallesi'nde fidan dikimi ve kadınlarla köy kahvesi toplantısı, tiyatro gösterisi, bisiklet turu ve Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Orkestra gösterisi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Binicilik Tesisleri'nde at binme, 28 Kasım'daki Eskişehir Basket-Tofaş basketbol maçında taraftarlara turuncu tişört dağıtılarak dans ve çeşitli koreografilerin sergilenmesi, fotoğraf çekimleri ve sergisi yapılacak. Ayrıca Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı'ndaki Masal Dünyası, Mal Hatun Heykeli ve İsmet İnönü Caddesi'ndeki kadın heykeli turuncu renkle ışıklandırılacak."