Samsun’un Alaçam ilçesinde 3 kardeşin yaşam öyküsü yürekleri burkuyor.

Alaçam’a 5 kilometre mesafede Killik Mahallesi’nde ormanlık alanda virane tek katlı müstakil bir evde yaşam mücadelesi veren Emrullah Başer (47) ile kardeşleri Yaşar ve Nurullah yoklukla savaşıyor. Hiç bir geliri olmayan Başer kardeşler, bazı hayırsever vatandaşların getirdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. 30 yıl önce annesini kaybettikten sonra Killik Mahallesi’nde ormanlık alanda bulunan müstakil evde yaşamaya başlayan Başer kardeşler, 5 yıl öncede babalarını kaybetmiş. Yıkık dökük evin sağlam bir köşesinde de annesinin resmini asmayı ihmal etmemiş. Bir dilim ekmek parası kazanabilmek için 5 kilometre mesafede bulunan Alaçam’a yürüyerek giden Emrullah Başer, iş bulabilirse bahçe temizlediği ve odun taşıdığını söyledi. Başer, "Bazen iş buluyorum bazen bulamıyorum. Denk gelirse günlük 20 lira, 10 lira kazanıyorum. Ama her zaman denk gelmiyor" dedi.

Başer kardeşleri tanıyan bazı hayırseverler, günlerce aç yaşadıklarını ama kimseye bir şey söylemediklerini ifade ettiler. Kendilerinin ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını belirten vatandaşlar, devletin bu insanlara sahip çıkarak daha huzurlu bir ortama taşıması gerektiğini kaydettiler. Virane evde kardeşleriyle birlikte yaşam mücadelesi veren Emrullah Başer’in tek dostu evde bulunan kedisi. Yıllardır yoksullukla mücadele eden Emrullah Başer, "Zengin olsaydım benin gibi olan herkese yardım ederdim. Ama zengin olamadım" ifadelerini kullandı.

Evin içerisinde su olmadığı için içme suyunu ise 2 kilometre mesafede bulunan dereden taşıdığını söyleyen Başer’in tek istediği sağlıklı bir ortamda kalmak ve bir iş bulabilmek. Başer kardeşler şimdi kendilerine uzanacak bir el bekliyor.