KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin, 2015'in üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüzde 4'lük büyümeyi, iş dünyası olarak olumlu değerlendirdiklerini belirtti.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, dünya ekonomilerindeki daralmaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam etmesinin büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Temmuz-Eylül 2015 dönemini kapsayan üçüncü çeyrek büyümesinin beklenilenin üzerinde yüzde 4 oranında gerçekleşmesini, iş dünyası olarak olumlu değerlendirdiklerini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye'de siyasi belirsizlikle birlikte artan terör olaylarını yaşadık. Bununla eş zamanlı olarak ülkemiz gerek ABD Merkez bankası FED kaynaklı gerekse Çin ekonomisinin yavaşlaması kaynaklı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmiştir. Tüm bunlara rağmen Temmuz-Eylül 2015 döneminde yüzde 4 büyüme dünya çapında bir başarıdır." 

- "Türkiye 2016'da yeni reformlarla önemli bir yıl geçirecek"

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü de 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 2.5, ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 büyüyen Türkiye'nin, üçüncü çeyrekte de yüzde 4 büyüyerek 24 çeyrektir kesintisiz bir büyüme trendi yakaladığını vurguladı.

Türkiye'nin 2016'da yeni reformlarla önemli bir yıl geçireceğini ifade eden Kütükçü, şunları kaydetti:

"Ekim ayı sanayi üretimindeki yüzde 14,7'lik artışın ardından üçüncü çeyrek büyümesinin de beklentilerin üzerinde gelmesi, ülkenin yeniden yükselişe geçtiğinin bir işaretidir. 2015 yılı sanayici, üretici açısından zor bir yıl olarak yaşandı. Ancak sanayicimiz tüm bunlara rağmen üreterek, ihracat yaparak Türkiye'yi büyüttü. İş dünyası olarak Türkiye'nin, Sayın Başbakanımızın liderliğinde 2016'yı bir reform yılı ilan ederek, pozitif ayrışmaya devam edeceğine inanıyoruz. 64. hükumetin 2016 yılı Eylem Planı da bu reformcu bakış açısının en önemli işaretidir."