BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna'nın doğusunda çıkan çatışmalarda 580 bin çocuğun "derinden etkilendiğini" bildirdi.

UNICEF Ukrayna temsilcisi Giovanna Barberis, çatışmanın tüm taraflarına, "muhtaç çocuklara engelsiz insani erişim sağlama" çağrısında bulundu.

Ülkede, 200 binden fazla gencin psikososyal desteğe ihtiyacı olduğununa dikkati çeken Barberis, iki senedir süren çatışmaların Ukrayna'nın doğusunda yaşayan binlerce çocuk üzerinde silinmez izler bıraktığını belirtti.

Barberis, "Çatışma devam ettikçe, psikolojik ihtiyaçlarının yanı sıra fiziksel ihtiyaçlarının da karşılanması için acilen bu çocuklara ulaşmamız gerekiyor" dedi.

UNICEF, bu yılın başında, çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki mağdur çocukların insani ihtiyaçları için ekstra 54,3 milyon dolar finansman çağrısında bulunmuştu.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı gruplara destek vermesi sonucu çıkan çatışmalarda ülkede 2014 yılından bu yana 9 binden fazla kişi hayatını kaybetti.