Diyarbakır’da uçak seferleri yoğun sis nedeniyle ertelendi. Sis nedeniyle şehir içi kara ulaşımı da olumsuz etkilenirken, Diyarbakır Valiliği vatandaşları uyardı.

Diyarbakır’da yaşanan yoğun sis, 2 gündür hava ve kara ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Diyarbakır Havaalanı yetkilileri, sis nedeniyle Diyarbakır’dan yapılan uçuşların gerçekleştirilemediğini belirtti. Ankara ve İstanbul’dan gelen uçakların da sis nedeniyle Diyarbakır Havaalanı’na inemediğini belirten yetkililer, sis dağılıncaya kadar tüm seferlerin iptal edildiğini bildirdi. Sis, başta şehir içinde olmak üzere, kara ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi.

VALİLİKTEN YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği’ne bağlı Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi vatandaşları sağanak yağış konusunda uyardı. Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden akşam saat 21.00 sularına kadar gök gürültü sağanak yağış beklendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bölgemizin batısında yarın sabah saatlerinde başlayacak olan yağışların Cuma günü Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde, Cumartesi günü Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Açıklamada, oluşması muhtemel risklerin sel, su baskınları, ulaşımda aksamalar ve yıldırım düşmeleri olduğuna da dikkat çekildi.