KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Türkiye'yi, milleti ve manevi değerleri hedef alan herkes veya her oluşumun kaybetmeye mahkum olduğunu bildirdi.

Arat, 28 Şubat'ın 19'uncu yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Türkiye'nin siyasi, kültürel ve manevi değerlerine müdahale eden sürecin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Siyasi parti kapatan, siyasi yasaklar getiren, eğitim ve öğretim hakkını kaldıran, milli iradeye müdahale eden 28 Şubat sürecinin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Arat, şunları kaydetti:

"İktidarı zorla ve gayrimeşru yollarla değiştirmeye çalışanlara karşı milletimiz, her zaman doğrunun, haklının yanında yer almıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, on yıl içinde çürümüştür. Darbeyle kısa bir süreliğine başarılı olduklarını zannedenler de bugün kaybettiklerini anlamışlardır. Ülkemizi, milletimizi ve manevi değerlerimizi hedef alan herkes veya her oluşum kaybetmeye mahkumdur. Halka dayanmayan, milletten ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir yapı varlığını sürdüremez."

Halka rağmen başlatılan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını belirten Arat, darbeler döneminin sona erdiğine dikkati çekti.

Arat, 28 Şubat ve benzer girişimlerin bir daha olmaması için hükümetin gereken her şeyi yaptığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Sistemin her zerresiyle halka hesap verdiği, tümünün halkın denetimine açık olduğu bir düzen kurma hedefindeki hükümetimiz, 'Yeni Türkiye'yi inşa etmeye devam ediyor. Temel hedef, daha demokratik, özgür, refah ve güçlü bir Türkiye'dir. Bu yolda engel çıkaranlar veya ülkenin tekerine çomak sokanlar, iyi bilmelidir ki hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak ve yargı önünde hesap vereceklerdir. Bu süreçte mağdur olmuş Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle ve minnetle anıyor, süreçten zarar görmüş tüm kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum."