MUŞ (AA) - Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), Uludere olayını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde, 2 öğrenci gözaltında alındı, 2 öğrenci de biber gazdan etkilendi.

Üniversite kampüsünde bir grup öğrenci, 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere'deki olayın yıl dönümünü bahane ederek, protesto için toplandı.

Basın açıklamasının ardından tiyatro oyunu sahneleyen öğrencilerin yapılan uyarılara rağmen eylemlerine son vermemesi üzerine jandarma ekipleri, öğrencilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Bunun üzerine olay yerinden kaçan bir grup öğrenci, sınav yapılan üç dersliğe girerek, bazı öğrencilerin sınav kağıtlarına aldı. Sınavların iptal edilmesine neden olan öğrenciler, daha sonra kampüs kantininde de gösterilerine devam etti.

Çıkan olaylarda 2 öğrenci gözaltına alındı, biber gazından etkilenen 2 öğrenci de Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin basın açıklaması ve tiyatro gösterisi yapmalarına izin verildiklerini ancak gösterilerin tamamlanmasına karşın öğrencilerin, jandarmanın uyarılarına rağmen dağılmadığını ve bunun üzerine müdahale edildiğini söyledi.

Eylem yapan öğrencilerin, üç sınıfa girerek, sınavların iptal olmasına neden olduğunu ifade eden Coşkun, iptal edilen sınavların, üniversite yönetiminin belirleyeceği bir tarihte tekrar yapılacağını ve hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceği vurguladı.

Bu arada, çıkan olayların ardından bir grup HDP'li, üniversiteye girmek istedi. Kampüs içerisine alınmayan partililer, güvenlik personeli ve jandarma ekipleriyle tartıştı.

Üniversitede 2 öğrencinin de gözaltına alınmasına tepki gösteren partililerden avukat Mensur Işık'ın yaptığı basın açıklamasının ardından grup, dağıldı.