ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da kampa giren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Ankara Bölge Müdürlüğü ekipleri dağcılık eğitimi alıyor.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Korgun ilçesi Alpsarı Göleti Mevkisinde kamp kuran UMKE Ankara Bölge Müdürlüğüne bağlı 125 personeli kamp yerinde ziyaret etti.

UMKE Çankırı Sorumlusu Mahmut Gökçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Bölge'ye bağlı 7 ilde görev yapan UMKE ekibinin bölgede kampa girdiğini ifade etti. Akşamları eğitim, gündüzleri ise tatbikatlar yaptıklarını dile getiren Gökçay, "Dağcılık eğitimleri gibi eğitimler veriliyor. Dağdan inişler, kayalık bölgelerden inişler olay yerinde sağlık hizmetlerinin yönetimi, triaj, tıbbi müdahale, nakil hazırlıkları, haberleşme ve kayıt yapmak gibi eğitimler veriliyor" dedi.

Kamp boyunca sık sık tatbikat yaptıklarını belirten Gökçay, "Tatbikatlarla personelin her daim hazır olmasını amaçlıyoruz. UMKE olarak deprem, trafik kazaları gibi durumlarda her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" şeklinde konuştu

Ziyarete UMKE kıyafetleri ile gelen Vali Vahdettin Özcan ise ekip üyelerini tebrik ederek, uygulamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Özcan, UMKE ekibine Çankırı'ya özgü hediyeler takdim etti.