İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi tarafından ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek çıkarılan Halil İbrahim Sofrası Aşevi kazanları, soğuk kış günlerinde de yardıma muhtaç vatandaşların sofrası için kaynamaya devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada ilçede yaşayan yardıma muhtaç ailelere her fırsatta destek olmaya devam edildiği, 2006'da hizmete giren Halil İbrahim Sofrası Aşevinin, modern ve sağlıklı koşullarda her gün yardıma muhtaç ve kimsesiz 170 aileye sıcak yemek ulaştırıyor.

İhtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak aş götüren Ümraniye Belediyesi Aşevi ekipleri, kış mevsiminin zorlu hava koşullarında da kimsesiz ve yoksul insanlar için sabahın erken saatlerinde işbaşı yaptığı, yemek yapamayacak durumda olduğunu bildiren herkese, gerekli tahkikatları yapmak kaydıyla yardım eli uzattı. Belediye ekiplerinin, her gün ilçenin her mahallesine yaklaşık 500 kişilik yemek ulaştırdığı belirtildi.

Aynı zamanda vatandaşların zor günlerinde onların yanında olmayı şiar edinen Ümraniye Belediyesi’nin, cenaze hizmetleri kapsamında dağıttığı yemekler de Halil İbrahim Sofrası Aşevi'nde yapıldığı kaydedildi.