ÇANKIRI (AA) - Soğuktan korunmak amacıyla park halindeki araçlara sığınan hayvanlar için seferber olan Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri, sokak sokak dolaşarak "kontağı çevirmeden kaputa vur" yazılı broşürler dağıtıyor.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Esra Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının kış aylarında soğuktan korunmak için sığınacak yer aradıklarını söyledi. 

"Soğuktan etkilenen hayvanlar ısınmak için araçların altına sığınıyor" diyen Özer, "Zarar görmemeleri için biz de bu projeyi başlattık. Sokak sokak dolaşıp, insanlara bu kağıtlarla uyarılarda bulunuyoruz. İnsanlar, evlerinin sokak kapısını aralık bırakabilir, bu sayede hayvanlar da korunmuş olur. İleride benzer projelerimiz devam edecek" ifadesini kullandı.

Meslek Yüksekokulu öğrencisi Erkan Ağca da arkadaşlarıyla sokak hayvanları için ne yapabileceklerini düşündüklerini anlatarak, "Soğuktan korunmak amacıyla araçların altına saklanan hayvanların zarar görmemesi ve araç sahiplerimizi bilinçlendirmek için hazırladığımız broşürleri dağıtıyoruz. Umarız etkili olur" değerlendirmesinde bulundu.