KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu öğrencileri, esnaftan topladıkları yardımlarla köy okullarını yeniliyor.

"Hayat Bulan Renkler Projesi" kapsamında daha önce 2 köy okulunu yenileyen öğrenciler, Yahşihan ilçesine bağlı Irmak köyündeki Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun da tadilatını gerçekleştirdi ve öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Topluluk üyesi Hediye İkizek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale Üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim gören toplam 40 kişilik bir grupla, okulda tadilat, iyileştirme ve renklendirme çalışması yaptıklarını söyledi.

Okulu öğrenciler için daha eğlenceli ve cazip bir eğitim yeri haline getirmek istediklerini aktaran İkizek, "Öncelikle esnaftan badana, boya ve iyileştirme çalışmaları için gerekli araç ve gereçler ile kırtasiye malzemeleri için kaynak temin ettik. Bu işi esnafla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Gönül bağı ile bu işi yapıyoruz. Okul idaresi ile yaptığımız görüşmelerde öğrencilerin kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarının da olduğunu öğrendik ve bu malzemeleri de öğrencilere teslim ettik" diye konuştu.

Okul Müdürü Yaşar Okatan ise sınıfları boyayarak, okulu daha da güzel hale getirdikleri için üniversite öğrencilerine teşekkür etti.