KONYA (AA) - Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) düzenlediği Fair Play Ödülleri'nde, "Fair Play Örnek Tanıtım" dalında ödüle layık görülen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fair Play Öğrenci Topluluğu'nun akademik danışmanı Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan, ödülün hem üniversiteleri hem de toplulukları açısından gurur verici olduğunu söyledi.

SÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Çağlayan, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce "Sporda Fair-Play Eğitimi" dersi için üniversite yönetimine teklif verdiklerini belirtti.

Teklifin üniversite yönetimi tarafından kabul gördüğünü ifade eden Çağlayan, bu dersi 3 yıldır seçmeli ders olarak işlediklerini bildirdi.

Çağlayan, dersin ana temasını, fair play kavramı ve kapsamı, tarihçesi, uluslararası kuruluşlar ve çalışmaları, Türkiye'deki çalışmalar, fair play anlayışını geliştirme çabaları gibi konuların oluşturduğunu dile getirdi.

- "Bu ödül bizi çok cesaretlendirdi"

Fair play ruhunun sporla sınırlandırılamayacağına dikkati çeken Çağlayan, şunları kaydetti:

"Fair play her alanda kendini gösteren bir davranıştır. Öğrencilerden görsel basında bir hafta boyunca izledikleri fair playe uygun olan ve olmayan davranışları anlatmalarını istiyorum. Dönem sonunda öğrencilerimin fair playe uygun yaptıkları davranışları oylayarak birinci, ikinci ve üçüncüyü seçiyoruz. Ayrıca komisyonun çalışmaları kapsamında biz de final sınavlarımızda bu davranışı anlatan karikatür çalışmaları yapıyoruz. Akademik danışmanlığını yaptığım ve üniversitemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz Fair Play Topluluğu'nun, Dünya Fair Play Konseyi tarafından şeref diploması ile ödüllendirilmesi hem üniversitemiz hem de topluluğumuz açısından gurur vericidir. Bu ödül bizi çok cesaretlendirdi. Bundan sonraki hedeflerimizi yüksek tutmamız gerektiğini bize hatırlattı."

Çağlayan, bu dersi üniversite öğrencilerine vermedeki amaçlarının; erdemli, ahlaklı, centilmen sporcuların yetiştirilmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, bu amaçla dersin diğer üniversitelerde de okutulmasını istediklerini aktardı.

Yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Çağlayan, spor camiasından Aykut Kocaman gibi tanınmış isimlerin katılımıyla "Fair Play Konferansı" düzenlemeyi hedeflediklerini anlattı.

Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) düzenlediği Fair Play Ödülleri'nde, Türkiye 3 dalda şeref diplomasına layık görülmüştü. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen CIFP toplantısında, Fair Play Ödülleri kapsamında şeref diplomasına layık görülen isimlerin,  "Spor Yöneticiliği Kariyer" dalında Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Abdullah Kiğılı, "Fair Play Örnek Tanıtım" dalında Konya Selçuk Üniversitesi'nden Fair Play Öğrenci Topluluğu, "Gençler Fair Play Ödülü" dalında ise görme engelli milli judocu Güler Demircan olduğu duyurulmuştu.