Kırıkkale’de zabıta ekipleri, yolda buldukları içinde 30 gram altın olan çantayı sahibine teslim etti. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, buldukları çantayı sahibine teslim eden zabıta ekiplerine teşekkür etti.

Edinilen bilgilere göre, Kırıkkale’de zabıta ekipleri Zafer Caddesi üzerinde içinde 14 ayarında yaklaşık 30 gram altın ile evrak ve el terminali denilen cihazın bulunduğu bir çanta buldu. Evraklardaki şirket isminden yola çıkarak çantanın sahibini aramaya başlayan ekipler Memduh Yumuşak isimli sarrafın da yardımıyla çantanın Ankara’dan geldiği ve sarraflara altın satan Ufuk Tuba’ya ait olduğu tespit edildi. İçinde 30 gram altın ile evrak ve el terminali denilen cihazın bulunduğu çanta Memduh Yumuşak isimli sarrafın huzurunda sahibine teslim edildi.

Durumdan haberdar olan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Zabıta ekiplerine yaptıkları duyarlı davranıştan ötürü teşekkür etti. Makamında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Saygılı, ekiplerin sadece rutin işleri değil halkın refahı için elinden geleni yaptığını dile getirerek, “Arkadaşlar görevlerini yerine getirdiler. Yanlış hiçbir şeye tevessül etmediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Devriye görevinde iken cadde üzerinde bulunan çantayı çocukların karıştırdığını görerek olaya müdahale ettiklerini söyleyen Zabıta Komiseri Aydın Uğurer ise şöyle konuştu; “Çocukların çantayı karıştırdığını gördük. Çanta açıktı. O anda kaşe elimize geçti. Kaşeden yola çıkarak bir sarraftan yardım alarak çantanın sahibini bulduk ve kendisine teslim ettik”

Çantanın sahibinin bulunmasına yardımcı olan Memduh Yumuşak isimli sarraf da önemli olanın insani görevin yerine getirilmesi olduğunu söyleyerek, “İçinde 30 gram değil 30 kilo altında olabilirdi. Önemli olan arkadaşların insani görevlerini yaparak, getirip teslim etmesi” dedi.