Edremit Sanayi Sitesinde otomobil tamiri ile uğraşan Mustafa Kırar, antika araç tutkunlarının gözdesi olan 1950 ile 1991 yıllarından kalma arazi araçlarını onararak daha kullanılır ve işler hale getiriyor.

Balıkesir, İzmir ve Çanakkale’deki birçok kişi, eskiyen ve işlerliğini büyük ölçüde kaybetmiş arazi araçlarını Edremit Körfezi’ndeki ’Cipçi Mustafa’ lakabıyla tanınan Mustafa Kırar’a getiriyor. Çocukluğunda çırak olarak çalışmaya başladığı oto tamircisinde kendini geliştiren ve 20 yıldır sadece cip tamiriyle uğraşan Kırar, adeta çürümeye terk edilmiş arazi araçlarına hayat veriyor. Bazen günler bazen de haftalar süren çalışmalarda Kırar, eski arazi araçlarını 2 bin ile 4 bin 500 lira arasında değiştirdiği parçaları, onarımı, boyasıyla en fazla 15 bin lira harcayarak, kullanılır ve işler hale getiriyor.

Çırak olarak çalıştığı yıllarda gördüğü ciplere hayran kaldığını ve tamir etmeyi çok istediğini belirten Kırar, "20 yıldır çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum. Sadece gelir amaçlı görmüyorum bu işi. İnanılmaz büyük keyif alıyorum. Çalılıklar arasından kurtarıyoruz, ormanlık alanlarda kullanıyoruz. Genellikle İngilizler tarafından askeri amaçla üretilen cipleri tamir ediyorum. Bu araçlar, son yıllarda off-road ve antika araç tutkunlarının gözdesi oldu. En fazla 1960 ile 1970 arası modelleri tutuluyor. Ben 1950 ile 1991 arasındaki eski cipleri onarıyorum. Aracı aslına uygun topluyorum. Bazen de müşterilerin isteğine göre modifiye ediyoruz. Öyle çok büyük paralara da gerek duyulmuyor. En kötü durumdaki araca 15 bin lirayla hayat veriyoruz. Bu ciplerin hastalık derecesinde hayranları var. Birçok kişi halen 1960-70 modellerinden arıyor. Bulmak da her zaman kolay olmuyor" dedi.