19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan törene, Vali Salim Demir, Milletvekilleri Mehmet Altay, Âlim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol üyeleri gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Uşak Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı İsmail Soyöz konuşma yaptı. Uşak Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı İsmail Soyöz, yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna ulaşan kahramanların şeref günü olduğunu söyledi. Vatanın ve milletin varlığının devamını, bayrağın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğün korunmasını ve milletçe namusla, şerefle yaşamayı, gazi ve şehitlere borçlu olduklarını ifade etti.

Tören sonrası Vali Salim ve protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneklerine ziyarette bulundular. Ziyaretlerin ardından protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleriyle Hasbahçe polisevinde düzenlenen yemek programında bir araya geldi. Yemekte konuşan Vali Salim Demir, "Bir devletin büyüklüğü kendisine hizmet eden kendisi için savaşan, canını veren veya gazi olan vatandaşlarına verdiği değerle doğru orantılıdır. Özellikle son on beş yılda Devletimiz, gazilerimize ve şehit ailelerine sunulan hizmetlerde çok önemli merhaleler kat etti ve çok önemli haklar tanıdı. Devletimiz için canını feda eden şehitlerimiz ile canını hiçe sayarak mücadele eden gazilerimize huzurlarınızda Uşak Valiliği ve Devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi olan şehit aileleri ve gazilerimiz, Devletimizin her türlü imkanlarından yararlanmaktadırlar ve yararlanmaya devam edeceklerdir. Bu vesileyle Devletimizin tüm kurumlarıyla şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye hazır olduğumuzu “Gaziler Günü” vesilesiyle özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.