İSTANBUL (AA) - 4,5G teknolojileri ile Türkiye'nin 5G vizyonu "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri"nde tartışıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) yapılan açıklamaya göre, 4,5G teknolojileri ile Türkiye'nin 5G vizyonu Anadolu Ajansı'nın "global iletişim ortağı" olduğu, MÜSİAD ile Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ (TÜRKSAT) iş birliğiyle düzenlenen "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" kapsamında gerçekleştirilen "4,5G Teknolojileri ve 5G Vizyonu" başlıklı panelde masaya yatırıldı.

Moderatörlüğünü MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu'nun yaptığı panelde, Türk Telekom Grup Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hasan Süel konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Panelde Ar-Ge ve fiber yatırımların önemini vurgulayan Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kuruöz, Türkiye'nin fiber stratejisinin olması gerektiğini dile getirdi.

Fiber yatırımlar ile baz istasyonlarına değinen Süel ise fiber konusunun memleket meselesi olduğunu ifade etti. 

Nalbantoğlu da strateji geliştirmeyi 3İ ile açıkladı. Bunları istihbarat, istikamet ve icraat olarak sıralayan Nalbantoğlu, 4,5G'den 5G'ye geçmeyi stratejik bir konu olarak değerlendirdiğinin altını çizdi.