Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, Kızıltepe’ye 23 kilometre uzaklıktaki Alakuş İlkokulu öğrencilerini ziyaret etti.

2 metre 51 santimetrelik boyuyla dünyanın en uzun boylu adamı unvanını elinde bulunduran Kösen’i okulda öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda mahalle sakini karşıladı. Kösen, sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında öğrenciler, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen’e hayatı ile ilgili sorular sordu, Kösen de öğrencilerin sorularını bir bir cevapladı.

Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Kösen, "Ben sürekli okumak istiyordum, okumadım. Geç yaşta okudum bitirdim, şimdi de okulları gezmek istiyordum. Şu an Alakuş Okulu’ndayım. Çocukları ziyaret etmek istedik, okul çok eski ve ve tavanları çok alçak. Özellikle avlusu çok çamurlu çocukların oyun parkı yok. Devletimizden okullarımıza katkılarını bekliyoruz. Çocukları çok seviyorum hepsi cıvıl cıvıl. Ben çocukluğumu hatırladım orada okumadık ama güzeldi" dedi.

Sultan Kösen’in menajeri Mehmet Veysi Bora ise, "Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir köy okuluna ziyarete geldik. Hem sıkıntıları yerinde görmek hem de buradaki sorunları sıkıntıları kendileri ile aynı sorunları yaşamış olan Sultan Kösen’i burada ortak bir dille paylaşmak istedik. Gördüğümüz ilk manzara okul bahçesinde oyun alanlarının olmayışı okul önünde küçük göletler oluşmuş çamur deryaları denebilecek yerde çocukların yürüyüş alanı olması ve yine küçücük bir okulda sorunların büyük olduğunu dile getirmek için dev bir adamı getirip burada dikkat çekmek istedik. Birleştirilmiş sınıfların zorluklarına dikkat çekmek istedik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kösen ve beraberindekilere yemek ikramı yapıldı.