Sivas’ta yaşayan bedensel engelli çift Coşgun Gökçe ve Serpil Atik (38) mutluluğa evet derken, çiftin nikah şahitliğini Vali Alim Barut yaptı.

Sivas’ta yaklaşık 6 ay önce görücü usulüyle tanışan malulen emekli Coşgun Gökçe (47) ve Serpil Atik çifti, Sivas Belediyesi nikah salonunda düzenlenen törenle dünya evine girdi. İki yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle sol bacağı diğerinden kısa olan Coşgun Gökçe ve 5 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sol ayağında protez bulunan Serpil Atik çiftinin nikah şahitliğini Sivas Valisi Alim Barut yaptı.

VALİ BARUT, ENGELLİ ÇİFTTEN ALTI ÇOCUK İSTEDİ

Vali Barut törende yaptığı konuşmada, yeni evli çifte mutluluklar dileyerek, "Ben şimdiden 3 tane tane çil çil yavrunun olacağını umut ediyorum. Birisi aile için, birisi devlet için, birisi millet için. Dört olursa iyi olur, 5 olursa ala olur, 6 olursa daha ala olur. Tebrik ediyorum ve Allah’tan sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum" dedi.

Vali Barut daha sonra bedensel engelli çifte evlilik cüzdanlarını vererek eşi Miyase Barut ile birlikte çiftle fotoğraf çektirdi.

Büyük mutluluk yaşadığını belirten damat Coşgun Gökçe, "Ailelerimiz vasıtasıyla tanıştık ve daha sonra evlenmeye karar verdik. İnşallah Allah tamamına erdirir ve mutlu bir yuva kurarız" dedi.

Damat Gökçe, Vali Barut’un 6 çocuk önerisiyle ilgili ise "Valla duruma bağlı. Sayın valim çok istiyor İnşallah olur yani" ifadelerin kullandı.

Gelin Serpil Atik de, heyecandan hiç bir şey anlatamadığını belirterek "Allah herkese nasip etsin" şeklinde konuştu.